Hoger in Google met SEO Optimalisatie

Als je een eigen website hebt wil je graag meer omzet maken. Hiervoor heb je klanten nodig voor op je website. Maar als je website op pagina 15 van Google staat kan dat wel eens lastig worden. Je wilt namelijk op pagina 1 komen te staan. Hoe doe je dat, en hoe werkt dat, dat leggen we in dit artikel uit.

SEO Optimalisatie

Dé manier om een goede basis neer te zetten en hoger in Google te komen is d.m.v. een SEO- optimalisatie. Hoe doe je dit, en wat is dit nou eigenlijk?

Om tot een goede optimalisatie te komen moet je als eerst naar je eigen website gaan. Daarna moet je grondig onderzoeken welke zoekwoorden het beste jouw website omschrijven Hierbij is het belangrijk dat de woorden specifiek zijn. Dus als je site gaat over autoverhuur in Amsterdam dan moet je als zoekwoord hebben “Autohuurbedrijf Amsterdam” in de meta title, meta description en ongeveer 2 x in de tekst zelf hebben staan.

Nu je deze woorden hebt gevonden (probeer er max. 10 te hebben) kun je gebruik gaan maken van de Google Adwords keyword suggest tool. Als je hier nog geen Google Adwords account hebt kun je er hier eentje gratis aanmaken. Vervolgens zoek je bij zoekwoordplanner naar zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn. Hierna kun je naar Google gaan en kun je zoeken op je eigen woord, je krijgt dan een bepaalde hoeveelheid resultaten te zien. Om de echte concurrentie te zien type je in: allintitle:”je zoekwoord”. Verander “je zoekwoord” voor het zoekwoord waar je de concurrentie voor wilt achterhalen. Alle pagina´s die nu naar voren komen hebben dit zoekwoord in de meta title staan en zijn dus geoptimaliseerd voor dit zoekwoord.

Als je dan het aantal resultaten en het zoekvolume door elkaar deelt krijg je een de keyword effectiveness score wat aangeeft of het zoekwoord interessant is om je op te gaan focussen.  Deze score kun je vervolgens gaan rangschikken van een hoog naar een laag percentage en zpo de beste zoekwoorden uitkeizen. Uiteraard heb je hier ook handige tols voor die dit automatisch voor je uitrekenen zoals Rank Tracker van Link Assistant welke je hier gratis kunt downloaden om uit te proberen.
Rank Tracker

On-Page Optimalisatie

Gefeliciteerd, nu ben je zover gekomen dat je weet welke goede zoekwoorden je voor je site kan gebruiken om je website hoger in Google te laten komen. De volgende stap is het schrijven van een tekst op je website.

Bij het schrijven van deze tekst moet je in de meta titel het zoekwoord gebruiken , en in de meta description zet je het woord nog een keer neer, het liefst vooraan en alleen in combinatie met een goede krachtige zin die aanzet tot doorklikken.

Tijdens het schrijven van het artikel is het belangrijk om je zoekwoord nog een paar keer terug te laten komen maar zeker niet te vaak want dan kan je gestraft worden voor over-optimalisatie sinds Google de Panda penalty heeft geintroduceert. On-page SEO optimalisatie is een veilige manier om je website hoger in Google te laten krijgen.

SEO Uitbesteden

Het is een heel gedoe, en het kost enige tijd maar dan heb je wel een goede site waar je meer aan verdient. Voor sommige ondernemers is hun tijd echter te kostbaar om dit zelf te doen. Vaak lukt het hun ook niet om dit hele stappenplan goed uit te voeren. Alle tijd die erin gat zitten om goede voor de zoekmachines geoptimaliseerde teksten te schrijven gaat een ieder niet in de koude kleren zitten. Hiervoor kan je beter iemand inhuren. Je weet dan zeker dat je goed resultaat krijgt en houdt dan tijd over om je te focussen op je werk waar je meer resultaat uit haalt. Wanneer u uw seo optimalisatie wilt uitbesteden, dan kunt u ons een berichtje sturen. Grote kans dat we ook voor uw budget een geschikte oplossing weten.

Tot slot nog een handige tip:

Probeert om elke dag wat te schrijven op uw site en zorg ervoor dat de content uniek is en dus nergens anders online staat. Met WordPress kunt u ook de publicatie van uw berichten schedulen zodat u b.v. 10 berichten post die dan verspreid over 10 weken worden worden geplaatst. Google gaat hiervan smullen en u belonen met meer website bezoekers. Google ziet dan namelijk dat u actief bezig bent met de site en dat er dus een actief persoon achter de site zit te werken. U zult dan betere posities behalen in Google.

Veel succes gewenst!